یزدفردا: رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان از انعقاد تفاهمنامه همکاری میان این دانشگاه با علوم‌پزشکی یزد خبر داد و یکی از برنامه‌های خود را استفاده از ظرفیت‌های جدید و جوان برشمرد و گفت: اگر دو ماه زودتر آمده بودم، شاید اتفاقات خیلی بهتری رخ می‌داد.

به گزارش یزدفردا: دکتر محمدرضا دهقانی امروز سوم اردیبهشت در نشست خبری به‌مناسبت هفته سلامت، اظهار کرد: سلامت جزء مهمترین ارکان جامعه است. همه جوامع برای توسعه پایدار باید به سلامت توجه ویژه داشته باشند.

وی ادامه داد: سلامتی تنها مربوط به جسم نیست، بلکه سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی ارکان سلامت هستند و همه جوامع به سمت معنویت هم گرایش پیدا کرده‌اند. انسانی به‌صورت کلی سالم تلقی می‌شود که این چهار بُعد را در خود داشته باشد.

دهقانی در ادامه وجود دانشگاه علوم پزشکی در رفسنجان با پوشش بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت رفسنجان و انار را یک پتانسیل بالا عنوان و تصریح کرد: در سطح کشور کمتر شهرستان‌هایی با این جمعیت، دانشگاه علوم پزشکی دارند و این فرصت مغتنمی برای همه ماست که بتوانیم در کنار بحث سلامت، تربیت افرادی که در آینده بتوانند موتور محرکه سلامت شهرستان باشند را رقم بزنیم.

وی افزود: سواد سلامت باید در وجود انسان نهادینه و به باور تبدیل شود و اصحاب رسانه نقش مهمی در ارتقاء باورهای مردم ایفا می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به برنامه‌های وزارت بهداشت اشاره و بیان کرد: همه برنامه‌ها در راستای ارتقاء سلامتی مردم باکیفیت قابل‌قبول و در حد استاندارد هستند و نخستین برنامه پزشک خانواده است که فاز اول پزشک خانواده روستایی اجرا خواهد شد. این طرح کاهش زمان، عدم سرگردانی بین متخصصان و از همه مهم‌تر خدمات ارزان‌تر را در پی دارد.

وی اضافه کرد: فرزندآوری و قانون جوانی جمعیت با قوت در شهرستان با راهکارهای جدید اجرایی خواهد شد.

دهقانی عنوان کرد: اصلاح زیرساخت‌ها و فضای فیزیکی که در پروژه‌ها متوقف شده، فعال‌ می‌شوند. بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی جانشین بیمارستان مرادی و دانشکده پرستاری مامایی، چشم‌پزشکی بیمارستان مرادی که تا یکی دو هفته آینده شروع به کار خواهد کرد و سرعت‌بخشی به پروژه‌های خیرساز از دیگر برنامه‌های ما در آینده خواهد بود.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این‌که باتوجه به اینکه اصالت یزدی دارد و سابقه مدیریت در بخش بهداشت و درمان یزد داشته، آیا برای ارتباط رفسنجان و یزد در بخش درمانی برنامه‌ای دارد؟ گفت: هیئت رئیسه دانشگاه رفسنجان ظرف یک ماه آینده با هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی یزد تفاهمنامه همکاری هم در بعد آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات درمانی امضا خواهد کرد. طبیعتاً قابلیت‌هایی رفسنجان دارد که می‌تواند به یزد کمک کند و بالعکس.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره میزان پیشرفت بیمارستان تسکین گفت: این مجموعه یک بیمارستان خیریه خصوصی است و هیچ‌گاه جایگزین بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب نخواهد شد. بخش خصوصی باید در شهرستان فعال شود تا یک رقابت بین بخش خصوصی و دولتی برای ارائه خدمات بهتر ایجاد شود. بیمارستان تسکین خدمات خاص فوق تخصصی که طبیعتاً در بیمارستان‌های دولتی امکان نداریم را ارائه دهد. تسکین تحت پوشش ما نیست ولی تحت نظارت ما خواهد بود اما اینکه این پروژه را تسریع کنیم، در حیطه وظایف ما نیست.

دهقانی درباره این‌که چقدر سرزده از اورژانس بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب(علیه السلام) بازدید کرده؟ اظهار کرد: من دوبار از بخش‌های مختلف اورژانس و امکانات بیمارستان علی ابن‌ابیطالب علیه السلام بازدید کردم. هرچند بخشی از امکانات این بیمارستان به‌روز و نو شده اما از لحاظ فضای فیزیکی وضعیت این بیمارستان، بحرانی است. این بیمارستان نزدیک به ۴۰ سال است که دارد خدمات می‌دهد. بخشی از آن مقاوم‌سازی شده و اعتبارات زیادی گذاشته شده اما واقعا چون بیمارستان اصلی شهر است، نیاز یک برنامه بلندمدت برای ساخت بیمارستان جایگزین در شهرستان داریم. تیم پشتیبانی نظارت خود را دارد ولی باید نحوه نظارت به صورت علمی، اصولی و متعهدانه تغییر پیدا کند.

وی در ادامه بیان کرد: باید مرکز تسهیلات زایمانی ویژه اتباع راه‌اندازی شود تا بار مراجعه به نیک‌نفس کمتر شود. بخش زنان در بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب(علیه السلام) عمده کارهای آن انجام شده و ان‌شاءالله امسال راه اندازی می‌شود تا ظرفیت بخش زنان و زایمان در رفسنجان افزایش یابد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان همچنین در پاسخ به این سوال که با چه میزان بدهی دانشگاه را تحویل گرفته؟ گفت: به هر میزان بدهی که باشد من سوال نکردم. دانشگاه را تحویل گرفته‌ام و وظیفه‌ام این است که تا آنجا که می‌توانم مدیریت و نظم و انضباط مالی در سیستم پرداخت داشته باشم. بخشی از مطالبات دانشگاه قرار است پرداخت شود. نگران نیستیم و می‌توانیم اعتبارات را در ادامه کار جذب کنیم هر چند اگر دو ماه زودتر آمده بودم شاید اتفاقات خیلی بهتری رخ می‌داد. از زمانی که به من پیشنهاد شد تا زمانی که آمدیم دو ماه چالش‌ها و مسائل اداری آن طول کشید.

دهقانی با تأکید بر ورورد خیّران به پروژه‌های بهداشت و درمان شهرستان، تصریح کرد: به هر میزان که پول وارد سیستم شود معادل ۳۰ درصد آن، وزارت بهداشت به آن پروژه اختصاص می‌دهد.

وی همچنین درباره تغییرات مدیریتی در دانشگاه نیز خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های من استفاده از ظرفیت‌های جدید و جوان است. نباید بگردیم ببینیم طرف سابقه مدیریتی دارد یا نه. نباید بترسیم و باید به انگیزه زیاد و فکر جدید اعتماد کنیم و چرخه مدیریتی باید شکسته شود.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا